Tomat Bruschetta / Tomato Bruchetta

Hej hopp världen!!

Solen skiner, snön har kommit ( och stannat i över 2 dagar!) och det är helt stilla ute. Jag blir helt lycklig av väder som detta, det ligger en ro i luften och allt påminner mig om Norrlands vinter. Idag kändes det nästan som att jag var hemma, hemma i norra Sverige <2 SÅååå vad passar bättre än min pappas recept bruschetta dagen till ära?

The sun is shining, the snow has come to stay (more than 2 days ;)) and there is a peace outside. I got so happy today, walking in the sun, enjoying the peace that reminds me of the Swedish, northen winters. So today it actually felt like I was home, home in the north of Sweden ❤ So what fits better then sharing these tomato bruschettas that mt dad used to make!

Ingredienser / Ingredients: 

1 ciabatta bröd / bread

400 g cherry tomater

2 st mozzarella

2 vitlöks klyftor / garlic slices

Frisk basilika / fresh basil

Sea salt

Oliv olja / Olive oil

Instruktioner / Instruktions 

1.Sätt ugnen på 200 grader. Skiva brödet. Pensla dem med olja och sprinkla sjö salt över och rosta tills de är gyllne. / Set oven to 200 degrees Celsius. Slice the bread. Put oil on them and sprinkle sea salt over them and roast until golden.

2. Skiva tomaterna, spara en tredjedel och ställ åt sidan. Placera de andra 2 tredjedelarna i en bunke. Addera salt, olja och mosa med händerna för bättre smak och mer saft! Hacka basilica och blanda i. / Slice the tomatoes, save a third and put to the side. Put the other 2 thirds in a bowl, salt, oil and smoosh them with your hands. This brings out more taste and lovely juice!! Add some chopped basil.  

bild21

3. Ta en skalad vitlöksklyfta och dra över brödet. Gör samma sak med en halv skiva tomat på varje bröd ( den resterande tredje delen). Blanda i de skivor tomat som är kvar i tomat salladen. Placera tomat salladen ovan på brödet. Placera Mozzarella, basilica, salt och ringla olja över. / Take a pealed garlic and slide over the bread. Do the same with some of the tomatoes that you put to the earlier, one on each bread. The ones you don´t use, mix in with the tomato salad. Place the tomato salad and the mozzarella on the bread. Place basil, salt and oil on top.

bild12bild3

bild4

Enjoy! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s