Passion Fruit cream! / Passions frukts kräm!

Hej hopp alla underbara människor!

Choklad och passions frukt har varit dagens smaker.. Älskar dagar då inget är på schemat och allt får ta den tid det tar! Så här kommer receptet på denna passions kräm som kan användas till desserter, som topping eller bara ätas som den är! Den är sur, söt och helt underbar! 😉

Hi all you wonderful people! 

Chocolate and passion fruit has been the tastes of the day! Love days like these, when nothing´s on the schedule and everything can take just as long as the do. Nooo stress!! ❤ So here´s a recipe for the wonderful, sweet passion fruit cream! The chocolate cake will appear on another occasion 😀  

Passion frukt kräm:

200g passion puré

6 äggulor (från små/ mellan ägg) / 6 yolks

2 äggvitor (från små/ mellan ägg) /2 whites

20 g Mjöl / Flour

60g socker /sugar

80g grädde / cream

60g kalt smör / cold butter

Passion puré, ca 200g:

10 st passion frukter /10 passion fruits

90 g socker /sugar

50g vatten /water

Instruktion, Passion Puré: 

bild 7

1. gröp ur alla passion frukterna och kom i en gryta tillsammans med vattnet och sockret. / Remove the pulp and put in a pan with the sugar and water.

2. Koka i ca 5- 10 min på låg värme tills det tjocknat lite. /Boil for 5-10 min, until it has reduced a little.

3. Sila massan, med en bunke under. Mosa kärnorna med en sked tills all vätska är bunken och bara kärnorna är kvar i silen. Det är viktigt att få ut så mycket väska som det går, så mosa och mosa tills de är helt fria från väska! 😀 / Pour threw a strainer , squash the seeds until all of the juice has come out and in to a bowl. Trow the seeds away and pour the puré back in to the pan.

bild 36

4. ställ till sidan, behåll i kastrullen.

Instruktioner, Passion Puré Kräm 

1. Hacka smöret i kuber, kom i kylskåpet. / Chop the butter in to cubes, put back in the fridge.

2. Häll 4 av äggulorna i en bunke. Kom i mjölet och vispa tills det är klumpfritt. Om du använder mer vätska kommer det troligen bli klumpar som kommer att göra klumpar i krämen! /pour 4 of the yolk in a bowl. Pour the flour in, whisk until lump free. Add the rest of the yolk and white.

3. Blanda i resten av äggen och ställ till sidan. /Add the rest of the yolk and white.

4. Addera socker och grädde i kastrullen med puré. Sätt på hög värme. Då krämen kokar gäller det att vara snabb, annars kan krämen lätt skära sig! Häll lite av den varma purén i äggblandningen under omrörning. ställ tillbaka kastrullen på plattan, på högsta värme, och häll tillbaka äggblandningen i kastrullen. Vispa tills krämen tjocknat. / Add the sugar and cream in to the pan with the puré. Put to a boil. When it boils pour a little in to the bowl with egg-mix, while whisking and then pour it all back in to the hot puré, while constantly whisking! (suuper important to be quick and neeever stop whisking or the cream can separate). Put back on the heat, whisk until the cream has thickened. .

5. Ta av värmen, häll upp i en ny skål och kom smöret i på en gång och rör runt. När smöret är rört ut, sätt i frysen på en gång. Låt kallna i 30-40 min i frysen. / take away from the heat. Pour straight in to a bowl, add the butter and stir until the butter has melted. Put the bowl in the freezer and leave to cool for 30-40 min.

bilg 45

6.  Enjoy!! ❤ ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s