hasselbacks potatoes with Rosemary! /Hasselbacks med rosmarin!

Hej hopp folkens!

Idag gick jag och köpte mig några ekologiska potatisar, spenat och färsk rosmarin. Så till lunch blev det några sjuuukt goda hasselbacks potatisar!när jag var liten var detta en av mina favoriter så det var ett kärt återseende 😉

Hi everyone!

Today I bought some ecological potatoes, spinach and fresh rosemary. So for lunch I made these amazing hasselbacks potatoes! When I was little these used to be one of my favorites, so it was a great reunion 😉

Bild2

Back potatisar (150 Grader i varmluftsugn)

1 kg potatisar

50 g färsk Rosmarin

100 g Saltat Smör

Havssalt

Backpotatoes (150 degrees in a varm air oven)

1 kg potatoes

50 g fresh rosemary

100 g salted butter

Sea butter

Bild3

1. Skär små snitt i potatisarna, så tunt du kan och så långt ned du kan. Jag använder två skärbrädor för att undvika att slinta och skära genom hela potatisen!

Slice thin slices in the potatoes, as thin and as far down as you can. I use two cutting boards so avoid cutting all the way threw the potatoes. Bild1

2. Smält smöret, pensla potatisarna med smöret, sprinkla havssalt över (du behöver mer än du tror!) kom rosmarinen ovan på och run om kring. Eftersom att smöret kommer smälta ned så gör det inget om rosmarin kommer utanför, det gör bara att smöret tar smak och rosmarinen smakar super gott  då de blir lite knapriga! Pensla med smör varje 20-15 minuter. När smöret tagit slut, pensla med smöret som runnit ut på plåten!

Melt the butter, put it on the potatoes, sprinkle sea salt over them (you need more that you think!)  and add the rosemary. Since the butter melts down it´s ok that the rosemary is all over. The rosemary will give flavor to the butter and taste amazeballs good when they are rosted! Open and but more on every 20-15 min, when you run out of butter, take the already melted one around the potatoes!

bild5

3. Tag ut när de är gyllene och ser ut som på bilden nedan. jag hade min inne i 1 timme och 10 minuter!

Remove from the oven when the potatoes are golden and look like the pic below. I let mine cook for 1h and 10 min! 🙂

Bild 7

bild 6

4. placera potatisarna på serveringsfat och häll fettet + rosmarinen på plåten över dem! Addera mera havssalt och viola : perfect side dish! ❤

Place the potatoes on a serving plate, pour the butter and rosemary from the making try over them! Add more sea salt and enjoy this lovely side dish! ❤

4 Comments Add yours

  1. These look amazing! Thanks for sharing 🙂

    Like

    1. Thank you so much! Great to hear 🙂 Promise it tasted just as amazing 😉

      Like

  2. Steve says:

    mmmh.. Looks super delicious. Thanks for sharing.

    Like

    1. Thank you Steve! Thanks for the great feedback:)

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s